:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. december 23. 12:23

A Metal Gear Solid kalózmásolatának álcázza magát egy új mobiltelefonos vírus

[HWSW] Az F-Secure Corporation, az IT biztonsági megoldások egyik vezető szállítója az utóbbi hetekben egyre több mobiltelefonokat támadó, rosszindulatú kódot észlelt. A rosszindulatú kódok legutóbbi hullámát népszerű mobiltelefonos játékok -- például a Metal Gear Solid -- kalózmásolatainak álcázták. Futtatáskor a kód Skulls és Cabir variánsokat telepít, és megpróbálja megtámadni a telefonra telepített biztonsági megoldásokat. A kód megkísérli kiiktatni az F-Secure Mobile Anti-Virus szoftvert is, de nem jár sikerrel.

A jövőben várhatóan új típusú támadásokkal találkozhatunk: a játékokba, képernyővédőkbe és más alkalmazásokba rejtett trójai programokkal, melyeknek hatása lehet túlszámlázás, tárolt információk felfedése illetéktelenek előtt, felhasználói adatok törlése vagy eltulajdonítása. Az intelligens telefonok káros tartalom elleni védelmének legjobb módszere egy automatikus vírusvédelmi szoftver telepítése. Ugyancsak ez a legjobb módja az olyan vírusok elleni teljes körű védekezésnek, amelyek például Bluetooth vagy internetkapcsolaton keresztül igyekeznek a telefont elérni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 00:42

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.