:

Szerző: Ady Krisztián

2004. december 23. 10:49

A Nero saját MPEG4 kodekjét is támogatni fogja a KiSS DivX-es DVD-lejátszója

[Clubic.com] Az Ahead Software és a dán KiSS Technology bejelentette, hogy a KiSS DP-558-as típusú, beépített merevlemezzel és TV-tunerrel is rendelkező hálózatos DVD-lejátszója támogatni fogja a Nero Digital nevű, MPEG4 kodekre épített videotömörítési formátumot is. A KiSS DVD-lejátszója az MPEG4 formátum mellett a DivX és XviD kodekeket is támogatja.

A Nero CD- és DVD-író szoftvere az Ahead saját Nero Digital formátumába is képes konvertálni a videoállományokat, melyet ezután közvetlenül is lejátszhatunk majd ezzel a DVD-lejátszóval. Az akár 80 órányi videó tárolására is képes merevlemezes DVD-lejátszó horrorisztikus, 625 eurós, körülbelül 154 ezer forintos áron szerezhető be Európában. A DP-558-hoz a KiSS elektronikus programfüzet szolgáltatást is nyújt az interneten, hasonlóan az amerikai TiVo-hoz.

A DP-558 az internetre is csatlakozhat az integrált Ethernet porton keresztül, így webrádió vagy streamelt videó is lejátszható a segítségével. A készülék csak merevlemezes felvételre és lejátszásra alkalmas, a felvételeket nem írhatjuk ki DVD-lemezre.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:39

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.