:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. december 23. 10:12

Kiábrándító előrejelzést tett közzé a PalmSource

[News.com] Noha a Palm OS operációs rendszert fejlesztő és licencelő PalmSource nyereséges negyedéven van túl, az elemzők és befektetők mégis csalódásuknak adtak hangot, amikor a vállalat a jelenlegi negyedévre a várakozásokat jelentősen alulmúló előrejelzést tett közzé. A PalmSource részvények árfolyama a bejelentést követően 10 százalékkal csökkent.

A PalmSource a november 26-án véget ért második pénzügyi negyedévben 19,2 millió dollár bevétel mellett 2,1 millió dollár nyereséget ért el. Egy évvel korábban a vállalat 16,8 millió dollár forgalomról és 9,1 millió dollár veszteségről számolt be. A negyedév során a PalmSource partnerei összesen 1,2 millió olyan készüléket értékesítettek, amelyen a cég operációs rendszere futott.

A jelenleg is tartó harmadik negyedévre a PalmSource 18 millió dollár bevételt és részvényenként 0-11 cent veszteséget vár, tekintettel a China MobileSoft felvásárlásával kapcsolatos költségekre. A Reuters Estimates által megkérdezett szakértők 23 millió dollár forgalom mellett részvényenként 28 cent profitot jeleztek előre.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 04:26

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.