Szerző: Ady Krisztián

2004. december 23. 12:03

Az Outlookra nyújtana alternatívát a Mozilla új Lightning projektje

[News.com] Nagyratörő álmokat dédelget a Mozilla Foundation, újabb Microsoft alkalmazást vett célba az Internet Explorert követően: a "Lightning" néven ismert projektben végzett munka során a Mozilla naptáralkalmazását, a Sunbirdöt kereszteznék a Thunderbird e-mail és hírolvasó klienssel, amely így alternatívát nyújthatna a Microsoft széleskörűen használt Outlook szoftvere ellenében.

A Mozilla alkalmazásai egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az internetezők körében, nemcsak a Firefox böngésző érte el a közelmúltban 1.0-s verziószámát, hanem a Thunderbird levelező- és hírolvasó alkalmazás is. A Firefox böngésző 1.0-s változatát több mint 12 millióan töltötték le alig több mint egy hónappal ezelőtti megjelenése óta. A sikerre jellemző, hogy az eddig domináns Internet Explorer böngésző piaci részesedése évek óta most először süllyedt 90 százalék alá.


Mozilla Sunbird

A Mozilla tegnap tette elérhetővé a Sunbird naptáralkalmazás 0.2-es verziójának RC (release candidate, megjelenésre szánt) változatát Windows, Linux és Macintosh operációs rendszerekhez. A Lightning kódnevű Thunderbird-Sunbird kombináció Outlookhoz hasonló funkcionalitást nyújthatna a felhasználóknak. A Lightning első publikus verziójának megjelenése jövő év közepén várható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról