Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

A Vodafone Magyarország is megvásárolta a harmadik generációs mobillicencet

Ady Krisztián, 2004. december 22. 14:27
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

hirdetés
[HWSW] A Vodafone Magyarország Rt. bejelentette, hogy december 21-én aláírták a magyarországi UMTS tender úgynevezett "B" frekvenciablokkjáról szóló megállapodást, így a harmadik hazai mobilszolgáltató is UMTS licencet szerzett hazánkban. A 15 éves koncesszióért a Vodafone Magyarország részben az árbevételtől függően, de összesen legkevesebb nettó 16,5 milliárd forintot fizet majd ki a koncesszió időtartama alatt a hatóságnak.

Vitai Attila, a Vodafone Magyarország Rt. vezérigazgatója szerint az UMTS szolgáltatás sikeressége esetén ez az összeg végül akár néhány milliárd forinttal magasabb is lehet. "A megállapodás egyértelműen jelzi a Vodafone magyarországi elkötelezettségét" -- tette hozzá Vitai, "hiszen 2004-ben cégünk nemcsak az UMTS licencet vásárolta meg, de az elkövetkező években mintegy 500 millió eurót, körülbelül 120 milliárd forintot szándékozik befektetni a hálózatépítésbe és szolgáltatásfejlesztésbe."

A másik két hazai szolgáltató, a Pannon GSM és a T-Mobile Magyarország még a hónap elején, december 8-án jelentette be a Nemzeti Hírközlési Hatósággal közösen a harmadik generációs, UMTS licencek megvásárlását.

A T-Mobile Magyarország Rt. nettó 17 milliárd forintot fizet a csak UMTS, azaz harmadik generációs szolgáltatás nyújtására használható frekvenciákat tartalmazó "A" csomagért, míg a Pannon GSM a "C" blokk pályázatát nyerte el, melyért nettó 19 milliárdot fizet az államnak. Az UMTS frekvenciák mellett ebben a csomagban egy kiegészítő, DCS (1800 MHz-es) frekvenciablokk is található.

Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.