Szerző: Bodnár Ádám

2004. december 22. 09:55:31

A jövőben a konzolokra, mobil eszközökre és digitális tévékre koncentrálna az ATI

[WSJ] Az ATI Technologies tegnap tette közzé legutóbbi negyedévének pénzügyi eredményeit. A kanadai vállalat a november 30-án zárult első negyedévben 613,9 millió dollár bevétel mellett 63,7 millió dollár nyereséget ért el. Egy évvel korábban a cég 469,7 millió dollár forgalomról és 47,4 millió dollár profitról számolt be. A látványos növekedés ellenére az ATI eredményei elmaradtak az elemzői várakozásoktól.

A grafikus processzorok értékesítéséből származó bevétel éves szinten 20 százalékkal növekedett. Az ATI arra számít, hogy jövő évi bevételében a játékkonzolokba, mobil eszközökbe és fogyasztói elektronikai termékekbe szánt chipjei kerülnek túlsúlyba. Amint arról beszámoltunk, az ATI szállítja a grafikus processzort a következő generációs Xbox konzolba, amely várhatóan jövő ősszel jelenik meg a piacon.

A cég emellett egyre jobb pozíciókat mondhat magáénak a mobil videovezérlők és a digitális tévékbe szánt chipek piacán is. Az ATI várakozásai szerint jövőre több mint 50 millió mobil grafikus processzort értékesít.

a címlapról