:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. december 22. 09:55

A jövőben a konzolokra, mobil eszközökre és digitális tévékre koncentrálna az ATI

[WSJ] Az ATI Technologies tegnap tette közzé legutóbbi negyedévének pénzügyi eredményeit. A kanadai vállalat a november 30-án zárult első negyedévben 613,9 millió dollár bevétel mellett 63,7 millió dollár nyereséget ért el. Egy évvel korábban a cég 469,7 millió dollár forgalomról és 47,4 millió dollár profitról számolt be. A látványos növekedés ellenére az ATI eredményei elmaradtak az elemzői várakozásoktól.

A grafikus processzorok értékesítéséből származó bevétel éves szinten 20 százalékkal növekedett. Az ATI arra számít, hogy jövő évi bevételében a játékkonzolokba, mobil eszközökbe és fogyasztói elektronikai termékekbe szánt chipjei kerülnek túlsúlyba. Amint arról beszámoltunk, az ATI szállítja a grafikus processzort a következő generációs Xbox konzolba, amely várhatóan jövő ősszel jelenik meg a piacon.

A cég emellett egyre jobb pozíciókat mondhat magáénak a mobil videovezérlők és a digitális tévékbe szánt chipek piacán is. Az ATI várakozásai szerint jövőre több mint 50 millió mobil grafikus processzort értékesít.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 08:10

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.