:

Szerző: Ady Krisztián

2004. december 21. 15:30

A hatékonyabb H.264 kodeket is támogatja a CyberLink új tömörítőszoftvere

[Clubic.com] A Cyberlink újabb szoftverrel kedveskedik a videotömörítés, -átalakítás, -konvertálás szerelmeseinek: online boltján keresztül megvásárolható legújabb tömörítőszoftvere, a PowerEncoder MPEG4-AVC alkalmazás. Az MPEG4-AVC (Advanced Video Coding), vagy más néven H.264 kodek a nagy hatásfokú tömörítés koronázatlan királya lehet.

A Cyberlink szoftvere az MPEG4-AVC (H.264) tömörítés mellett MPEG-1, MPEG-2 és DivX tömörítést is elvégezhet az alkalmazásnak átadott állományokon. A H.264 kodek óriási hatásfokú, a jelenleg általánosan használt MPEG-2 kodeknél akár 25-50 százalékkal kisebb méret, illetve sávszélesség mellett képes ugyanolyan, vagy esetenként akár jobb képminőséget nyújtani.

Az MPEG4-AVC része a következő generációs, Blu-Ray és HD-DVD optikai tárolólemezek specifikációjának is, így nemcsak kisebb cégek, hanem a hatalmas hollywoodi kiadók is használhatják majd videoállományaik tömörítésére. Remélhetőleg ezeket a tömörítési technológiákat a következő generációs lejátszók is támogatni fogják.

Az MPEG4-AVC kodek a nagy felbontású, magasabb bitrátájú videoállományok kezelésére is fel van készítve: míg az MPEG4-kodeket jellemzően alacsony bitrátájú tömörítésre ajánlották, a H.264 kodek akár HD-felbontású anyagok kezelésére is alkalmas. A CyberLink szoftvere 40 dolláros, kevesebb mint 8000 forintos áron vásárolható meg bankkártya segítségével a vállalat honlapján keresztül.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 12:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.