Szerző: Ady Krisztián

2004. december 21. 12:59

Nyolc hónapnyi várakozás után végre kihasználható az NVIDIA PureVideo technológia

[HWSW] Az NVIDIA bejelentette, hogy hosszú fejlesztési időszakot követően végre elérhetővé vált PureVideo technológiája, mely hardveres segítséget biztosít a videoállományok jobb minőségű és kisebb processzorhasználattal járó lejátszásához. A PureVideo technológia előnyeit az NVIDIA GeForce 6-sorozatú grafikus gyorsítóival lehet kihasználni.

Végre elérhető

A GeForce 6-sorozatú grafikus processzorokba épített, külön videofeldolgozásra dedikált motor képességei most először mutatkozhatnak be a vásárlóknak, noha a grafikus processzorokat már 8 hónappal ezelőtt bemutatta az NVIDIA. A PureVideo technológia igazi előnyeként elsősorban az olyan fésűszűrési technológia implementálását említhetjük fel, melyet főként felsőkategóriás szórakoztatóelektronikai eszközökben találhatunk meg.

A hardveres gyorsításnak köszönhetően a GeForce 6-sorozatú kártyák akár HDTV-febontású, 720 soros progresszív és 1080 soros váltottsoros Windows Media Video és MPEG-2 kódolású videoállományokat is képesek minimális processzorhasználat mellett, tökéletes minőségben a képernyőre varázsolni.

Új képességek

Az úgynevezett Spatial/Temporal Adaptive De-Interlacing (fésűszűrő) technológia képes teljesen eltüntetni a váltottsoros tartalmak megjelenítése során fellépő élesen "fogazott" éleket, míg a 3:2 Pull-Down és a "Bad Edit" korrekció a videó 24 kép/másodperces folyamatos lejátszására ügyel.

A PureVideo technológia teljes kihasználása érdekében vállalat frissítette NVIDIA DVD-dekóderét és ForceWare meghajtóprogramját is. A NVIDIA DVD-dekóder nem ingyenes, viszont egy próbaváltozat letölthető az vállalat honlapjáról. Ugyanitt lesz elérhető hamarosan a frissített meghajtóprogram is.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

5

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.