Szerző: Ady Krisztián

2004. december 21. 12:59

Nyolc hónapnyi várakozás után végre kihasználható az NVIDIA PureVideo technológia

[HWSW] Az NVIDIA bejelentette, hogy hosszú fejlesztési időszakot követően végre elérhetővé vált PureVideo technológiája, mely hardveres segítséget biztosít a videoállományok jobb minőségű és kisebb processzorhasználattal járó lejátszásához. A PureVideo technológia előnyeit az NVIDIA GeForce 6-sorozatú grafikus gyorsítóival lehet kihasználni.

Végre elérhető

A GeForce 6-sorozatú grafikus processzorokba épített, külön videofeldolgozásra dedikált motor képességei most először mutatkozhatnak be a vásárlóknak, noha a grafikus processzorokat már 8 hónappal ezelőtt bemutatta az NVIDIA. A PureVideo technológia igazi előnyeként elsősorban az olyan fésűszűrési technológia implementálását említhetjük fel, melyet főként felsőkategóriás szórakoztatóelektronikai eszközökben találhatunk meg.

A hardveres gyorsításnak köszönhetően a GeForce 6-sorozatú kártyák akár HDTV-febontású, 720 soros progresszív és 1080 soros váltottsoros Windows Media Video és MPEG-2 kódolású videoállományokat is képesek minimális processzorhasználat mellett, tökéletes minőségben a képernyőre varázsolni.

Új képességek

Az úgynevezett Spatial/Temporal Adaptive De-Interlacing (fésűszűrő) technológia képes teljesen eltüntetni a váltottsoros tartalmak megjelenítése során fellépő élesen "fogazott" éleket, míg a 3:2 Pull-Down és a "Bad Edit" korrekció a videó 24 kép/másodperces folyamatos lejátszására ügyel.

A PureVideo technológia teljes kihasználása érdekében vállalat frissítette NVIDIA DVD-dekóderét és ForceWare meghajtóprogramját is. A NVIDIA DVD-dekóder nem ingyenes, viszont egy próbaváltozat letölthető az vállalat honlapjáról. Ugyanitt lesz elérhető hamarosan a frissített meghajtóprogram is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról