Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Natív MP3-támogatást biztosít a Sony Vaio walkmanjainak a legújabb szoftverfrissítés

Ady Krisztián, 2004. december 21. 10:39
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[Clubic.com] A Sony új alapprogramokat, firmware-eket tett elérhetővé Vaio Pocket VGF-AP1 és Vaio Pocket AP1L hordozható audiolejátszóihoz, melyek 20 és 40 gigabájtos beépített merevlemezzel és 2,2 hüvelykes kijelzővel rendelkeznek. Az új frissítésnek köszönhetően a lejátszók már gond nélkül megbirkóznak az MP3 kódolású állományokkal is.

A Sony 195 grammos, 20 órányi lejátszásra képes merevlemezes készülékei korábban csak ATRAC formátumba konvertálást követően játszották le az MP3 állományokat. A lejátszók nemcsak Japánban, hanem Európában is kaphatók 360-423 eurós, körülbelül 88-103 ezer forintnak megfelelő áron.

A Sony nemrég jelentette be, hogy termékei versenyképességének megőrzése, növelése érdekében a saját fejlesztésű ATRAC kódolás mellett MP3-támogatással is ellátja a jövőben megjelenő, valamint MP3-dekódolásra képes elemekből felépített, korábban megjelent és frissíthető audiolejátszóit.

A japán vállalat nem titkolt célja, hogy az első helyet szerezze meg a hordozható zenelejátszók piacán, azon a piacon, amelyet 25 évvel ezelőtt, az első Walkman piacra dobásával ő maga teremtett meg. Az elmúlt időben a Sony összesen több mint 340 millió Walkmant adott el, beleértve a kazettás, CD-s és minidiskes lejátszókat is.