Szerző: Bodnár Ádám

2004. december 20. 12:00

Mindent, vagy még annál is többet tud az X-Micro hordozható audiolejátszója

[HWSW] Remekbe szabott hordozható audiolejátszót dobott piacra a tajvani X-Micro. A MusePod ugyanarra az 1,8 hüvelykes, 20 gigabájtos Toshiba merevlemezre épül, amely az Apple népszerű iPod lejátszójában található.

Az X-Micro készüléke gyakorlatilag mindent tud, ami egy ilyen készüléktől elvárható, sőt még annál többet is. A lejátszó képes megszólaltatni az MP3 és WMA állományokat, és -- vélhetően egy később megjelenő szoftverfrissítés segítségével -- az OGG dalok élvezetéről sem kell lemondania a felhasználónak. A lejátszott dalok legfontosabb adatai egy 128x128 pixeles, négy szürkeárnyalatos, háttérvilágított kijelzőről olvashatók le. A zökkenőmentes lejátszásról 32 megabájtos puffer gondoskodik.

A MusePod rendelkezik beépített FM rádióval és mikrofonnal, így rádióként és diktafonként is használható, sőt, a rádióműsort képes MP3 formátumban rögzíteni, mint ahogy a vonalbemenetére kapcsolt bármilyen műsort is fel tudja venni. További érdekesség, hogy a lejátszó merevlemezén tárolt szövegfájlok tartalma a kijelzőn megjeleníthető, így például olvasgathatunk, de legalábbis kedvenc dalaink szövegét megnézhetjük, ha épp erre van szükség.

Az X-Micro lejátszója USB 2.0 felületen csatlakozik a számítógéphez, ugyanakkor USB 1.1 hostként is használható, ami azt jelenti, hogy a készülék képes külső USB-s adattárolókkal vagy digitális fényképezőgépekkel kommunikálni, azokról adatokat fogadni. A MusePod hordozható merevlemezként is funkcionál.

A készülék 1300 mAh kapacitású lítiumion-akkumulátorával együtt is csupán 168 grammot nyom, alig 10 grammal nehezebb tehát az iPodnál. A gyártó állítása szerint az akkumulátor 3 óra alatt teljesen feltölthető, ezután 12 órán át hallgathatunk zenét. Az X-Micro MusePod ára nettó 45 ezer forint körül alakul.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról