Szerző: Bodnár Ádám

2004. december 20. 10:13:44

Csúcsponton a félvezetők piaca

[HWSW] Az iSuppli piackutató cég előrejelzése szerint a DRAM chipek forgalma az idén 26,7 milliárd dollárt tesz ki, ez tavalyhoz képest 56,2 százalékos növekedést jelent. Jövőre azonban már csak 1,3 százalékos piaci bővülés várható. A növekedés megtorpanása már a harmadik negyedévben is érezhető volt, a DRAM chipek eladásai ugyanis csak 0,7 százalékkal múlták felül a második negyedéves szintet. Az értékesített memóriakapacitás ugyan 11 százalékkal nőtt, az árak azonban 10 százalékkal visszaestek.

Számos elemző és piaci szakértő véli úgy, hogy a jövő évben nem várható komoly mozgás a félvezetők piacán. Az elmúlt évek során a gyártók igen komoly összegeket öltek gyártókapacitásuk korszerűsítésébe és bővítésébe, amelynek eredményeképp 2005-ben túlkínálat és árverseny várható a piacon. Az utóbbi időben több neves piackutató vállalat is csökkentette a félvezetőipar jövő évi teljesítményére vonatkozó előrejelzését.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 28. 07:24

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.