:

Szerző: Ady Krisztián

2004. december 17. 12:09

Új videokonverterek és FireWire bővítőkártyák a Terratectől

[Clubic.com] A Terratec új termékvonalat mutatott be, mely több külső digitalizálót, egy konvertert és PC-s digitalizáló kártyákat tartalmaz. A német gyártó legújabb video-termékvonala a Cameo Grabster AV200, AV400 és AV400 Mobile külső digitalizálókból, a Cameo DV200 és DV800 belső FireWire kártyákból, valamint a Cameo Convert 800 külső konverterből áll.

A Grabster AV200 külső digitalizáló USB 2.0 felületen keresztül küldi át a digitalizált felvételeket a felhasználó számítógépére, akár teljes PAL, 720 x 576 pixeles felbontásban is. A készüléken S-video és kompozit bemenetek találhatók az analóg eszközök csatlakoztatására. A Windows XP/2000 operációs rendszerekkel kompatibilis digitalizálóhoz az Ulead DVD Movie Factory 3 szoftvert mellékeli a vállalat.

A Grabster AV400 hasonló képességekkel rendelkezik, azonban MPEG 1 és 2 tömörítésre is képes. A tömörített adatfolyamot nemcsak USB 2.0, hanem korábbi USB implementációkon keresztül is képes továbbítani, így akár öregebb notebookokkal is használható. A kisebbik testvér 99 eurós (25 ezer forintos), míg a komolyabb modell 159 eurós (39 ezer forintos) áron kerül az európai üzletekbe.

Az AV400 Mobile digitalizálót kifejezetten notebookok számára fejlesztették ki, és CardBus csatlakozási felülettel látták el. A CardBus II specifikációnak köszönhetően ez a digitalizáló is teljes PAL felbontás kezelésére képes. A Cameo DV200 és DV800 digitalizáló kártyák teljesen szabványos, PCI felületű FireWire kártyák, melyek két FireWire-csatlakozóval rendelkeznek.

A Cameo Convert 800 külső konverter több külső forrás jelét képes digitalizálni, a bemenetek mellett viszont kimenettel is rendelkezik. A külső dobozt FireWire csatlakozáson keresztül kell a számítógépre kötni. A Convert 800 ajánlott ára 279 euró, azaz körülbelül 69 ezer forint lesz Európában.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 08:13

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.