:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. december 17. 10:28

Kémprogramok elleni küzdelemre szakosodott céget vett a Microsoft

[News.com] A Microsoft felvásárolta a magánkézben levő Giant Company Software vállalatot, amely anti-spyware és spamszűrő szoftvereket fejleszt. A redmondi cég bejelentése szerint egy hónapon belül elérhetővé teszi a a Giant technológiáin alapuló szoftvereinek bétaváltozatát, amelyek kiegészítik a Windows XP második szervizcsomagjában található biztonsági funkciókat. A program megkeresi, és kiirtja a számítógépen található rosszindulatú kémprogramokat, másrészt megakadályozza azok bejutását és települését.

"A spyware programok igen komoly és egyre növekedő fenyegetést jelentenek a PC-felhasználók számára, akik világossá tették, hogy hatékony védelmet kívánnak a Microsofttól" -- mondta az ügylet kapcsán Mike Nash, a Microsoft biztonsági részlegének vezetője. A redmondi vállalat nem hozta nyilvánosságra a felvásárlás pénzügyi részleteit, és arról sem tett említést, hogy a Giant megoldásain alapuló termékeinek végleges változata mikor lesz elérhető.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.