Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Másfél méteres zuhanást is túlél a Cornice apró merevlemeze

Ady Krisztián, 2004. december 17. 09:13
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[infoSync] A Cornice várhatóan a januári Consumer Electronics Show rendezvényen mutatja be új, hordozható eszközökben, audio- és videolejátszókban alkalmazható apró merevlemezét, mely sikerrel túlélhet egy akár másfél méteres zuhanást is -- ráadásul működés közben. A hordozható, beépített merevlemezes eszközök egyik legérzékenyebb alkatrésze az apró merevlemez, mely nem igazán tűri az ütődést, a készülék leejtését.

A vállalat által CrashGuard névre keresztelt technológia különösen ellenállóvá teszi a mindössze 25 mm átmérőjű merevlemezt. Bár a Cornice termékei alacsonyabb kapacitásúak, 1,5-3 gigabájtosak a konkurens modellekhez viszonyítva, a merevlemezek ára alacsonyabb is a versenytársakénál, ráadásul kevesebbet is fogyasztanak, hosszabb üzemidőt biztosítanak.


A Cornice 1,5 GB-os merevlemeze alig nagyobb egy pénzérménél

A CrashGuard technológia rögzíti az író- és olvasófejet egy biztonságos helyen, így nagy erejű ütközésnél, például a készülék padlóra ejtésénél a fej nem tud kárt tenni a merevlemez tányérjaiban. A technológia működés közben is elég védelmet biztosít, hogy egy 1,5 méteres zuhanást túléljen a készülékbe épített Cornice merevlemez.