:

Szerző: Ady Krisztián

2004. december 16. 16:33

Egyelőre nincs ellenszer az új CD-másolásvédelmi eljárásra

[News.com] Új, mindeddig feltöretlen, főként a kompatibilitásra kihegyezett másolásvédelem védheti a jövő évben Egyesült Államokban piacra dobott SonyBMG albumokat. A másolásvédelmet a First 4 Internet brit cég fejlesztette ki. Másolásvédelemmel ellátott CD-lemezek forgalmazásával már több nagy kiadó próbálkozott, ezek azonban vagy bosszúságot okoztak a felhasználóknak inkompatibilitási problémák miatt, vagy a védelmük egyszerű megoldásokkal megkerülhetők volt.

A 2005 elején megjelenő lemezeken alkalmazott védelem az első lesz, melyet a Sony az Egyesült Államokban piacra dobott albumokon is alkalmazni fog. A SonyBMG nem kommentálta a News.com értesüléseit, és a First 4 Internet is csak azt erősítette meg, hogy egy jelentős kiadó a kereskedelmi forgalomba kerülő lemezeken is alkalmazni fogja a cég technológiáját.

A First 4 Internet továbbra is fejleszti másolásvédelmi eljárását, és mindaddig nem is kívánja harcba küldeni, míg tökéletes nem lesz, míg a vállalat meg nem oldja a kompatibilitási problémákat. A védelem lehetetlenné teszi, hogy a felhasználók másolatot készítsenek az audió CD-lemezekről. A másolásvédelmeket eddig jellemzően Európában és az ázsiai térségben használták.

A vállalat 2001 óta dolgozik másolásvédelmi eljárásán az EMI-jal közösen. Az új védelem teljesen más technológiai oldalról közelíti meg a kérdést, melynek technikai részleteit titokban tartják. A vállalat demólemezeit egyelőre senkinek sem sikerült feltörnie, vagy azokról másolatot készíteni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 14:47

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.