Szerző: Budai Péter

2004. december 16. 12:36

2005 szeptemberében jelentkezik a következő Professional Developers Conference

[BetaNews/HWSW] A Microsoft eredetileg 2004-re tervezte a következő Professional Developers Conference (PDC) megrendezését, azonban azt vélhetően több termékének sorozatos csúszása miatt végül elhalasztotta. A rendezvény, mely a vállalat eredményeit, új technológiáit és fejlesztési ütemtervét mutatja be részletesen az érdeklődő szakemberek számára, minden esetben egy-egy jelentős mérföldkő köré épül fel.

A 2001-es PDC a .NET technológiát és a Windows XP-t mutatta be, valamint a vállalat XML terén folytatott erőfeszítéseit. A legutóbbi, 2003-as PDC hatalmas vihart kavart, mivel rengeteg fejlesztés alatt álló terméket jelentettek be, többek között az új Windows operációs rendszert, a Longhornt; a Visual Studio .NET fejlesztőeszköz következő állomását, a Visual Studio 2005 "Whidbey"-t; és az SQL Server 2005 "Yukon"-t, ami a vállalat jelenlegi adatbázis-szerverét hivatott leváltani. Kicsit kevesebb hangsúlyt kapott ugyan, de bemutatásra került a Dynamic Systems Initiative elnevezésű kezdeményezés is, mely a rendszermenedzsment terén kíván jelentős újításokkal szolgálni a következő évtized során -- erről Bill Gates a nemrég Koppenhágában megrendezett ITForumon beszélt részletesebben.

A konferencia Los Angelesben, szeptember 13-16. között kerül megrendezésre, jelenleg még csak a korai érdeklődők, valamint szponzorok és kiállítók jelentkezését várják. Mivel a szeptemberi időpont elég távoli, ezért szinte biztosnak mondható, hogy a rendezvényen a Longhorn első hivatalos béta verziója, a System Center 2005, valamint a végleges, boltokba került Whidbey és Yukon is bemutatkozik majd, azonban valószínűsíthető, hogy olyan technológiák is bemutatásra kerülnek, amikről a rendezvény előtt nem lesz publikus információ, és teljes meglepetésként fogja érni a szakmát -- csakúgy, mint 2003-ban, és a korábbi PDC-k esetében.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról