Szerző: Ady Krisztián

2004. december 16. 11:36

Hologramos matricával látja el akkumulátorait a Nokia

[News.com] A Nokia megelégelte a hamisított akkumulátorok miatti gyanúsítgatásokat, melyek jelentősen rombolják a vállalat márkanevét: a cég a jövőben hologramos matricával látja el az eredeti Nokia akkumulátorokat, szavatolva azok minőségét és veszélytelenségét.

Az akkumulátorokon elhelyezett hologramos matrica egy rejtett, 20 számjegyből álló azonosító kódot is tartalmaz majd, mely láthatóvá válik, ha a matrica egy bizonyos részét megkarcolják. Ezzel a kóddal ellenőrizni lehet majd az akkumulátor eredetiségét az interneten, vagy akár egy SMS-üzeneten keresztül is.

A Nokia a csempészett, utángyártott, hamisított akkumulátorokat tartja felelősnek az elmúlt időszakban bekövetkezett telefonrobbanásokért, sérülést okozó balesetekért. Korábban négy esetben okozott sérülést az akkumulátorok miatt felrobbanó Nokia telefon szerte a világon. A gyártó sietett leszögezni, hogy a telefonok a gyári akkumulátorokkal teljesen megbízhatóak, biztonságosak.

A vállalat szerint számos gyártó úgy csökkenti költségeit, hogy figyelmen kívül hagyja a vonatkozó biztonsági előírásokat, s többek között kihagyja akkumulátoraiból a rövidzárlat elleni védelmet. Ezek az alkaltrészek súlyos égési sérüléseket okozhatnak, ha felrobbannak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról