Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Hologramos matricával látja el akkumulátorait a Nokia

Ady Krisztián, 2004. december 16. 11:36
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

hirdetés
[News.com] A Nokia megelégelte a hamisított akkumulátorok miatti gyanúsítgatásokat, melyek jelentősen rombolják a vállalat márkanevét: a cég a jövőben hologramos matricával látja el az eredeti Nokia akkumulátorokat, szavatolva azok minőségét és veszélytelenségét.

Az akkumulátorokon elhelyezett hologramos matrica egy rejtett, 20 számjegyből álló azonosító kódot is tartalmaz majd, mely láthatóvá válik, ha a matrica egy bizonyos részét megkarcolják. Ezzel a kóddal ellenőrizni lehet majd az akkumulátor eredetiségét az interneten, vagy akár egy SMS-üzeneten keresztül is.

A Nokia a csempészett, utángyártott, hamisított akkumulátorokat tartja felelősnek az elmúlt időszakban bekövetkezett telefonrobbanásokért, sérülést okozó balesetekért. Korábban négy esetben okozott sérülést az akkumulátorok miatt felrobbanó Nokia telefon szerte a világon. A gyártó sietett leszögezni, hogy a telefonok a gyári akkumulátorokkal teljesen megbízhatóak, biztonságosak.

A vállalat szerint számos gyártó úgy csökkenti költségeit, hogy figyelmen kívül hagyja a vonatkozó biztonsági előírásokat, s többek között kihagyja akkumulátoraiból a rövidzárlat elleni védelmet. Ezek az alkaltrészek súlyos égési sérüléseket okozhatnak, ha felrobbannak.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!