Szerző: Ady Krisztián

2004. december 15. 14:08

Továbbra is Japánban tervezik az IBM ThinkPad noteszgépeket

[Xbit labs] Talán a vállalat számára igen kedvezőtlen felmérési adatok okán -- melyekről korábbi hírünkben számoltunk be -- az IBM tokiói képviselője sietett leszögezni, hogy a PC-gyártó üzletág kínai kézbe kerülése ellenére a vállalat noteszgépeit továbbra is Japánban, a Yamato Laboratóriumban fejlesztik tovább.

A piackutató vállalatok felmérései szerint az IBM vásárlóinak fele úgy érzi, az IBM és a Lenovo házassága problémás lehet. A megkérdezett amerikai vállalatok 48 százaléka azt válaszolta, hogy megfontolná a váltást olyan cégek PC-ire, mint a HP vagy a Dell.

Az IBM Yamato Laboratóriumának elnöke, Sakamoto Hironori a PC Watch weboldalnak azonban úgy nyilatkozott, a notebookok tervezéséért felelős részleg 600 dolgozója továbbra is alkalmazásban marad a Lenovo égisze alatt, és továbbra is a ThinkPad notebookok fejlesztésén dolgozik a jövőben.

Az IBM az elmúlt héten jelentette be hivatalosan, hogy PC-gyártó üzletágát a kínai Lenovónak adja el egy készpénzes és részvényes ügylet keretén belül, amelynek értéke 1,75 milliárd dollár. Az ügylet eredményeként a Lenovo lesz a világ harmadik legnagyobb PC-gyártója. A kínai vállalat új főhadiszállást hoz létre New Yorkban, a felvásárlás után a Lenovo elnök-vezérigazgatója Stephen Ward lesz, aki jelenleg az IBM személyi számítógépes részlegét vezeti.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról