Szerző: Bodnár Ádám

2004. december 15. 10:01:18

A filmstúdiók pereket indítottak a BitTorrent és az eDonkey szervereket üzemeltetők ellen

[HWSW] Az amerikai filmstúdiókat tömörítő Amerikai Mozgókép Szövetség (MPAA) bejelentette, hogy több mint száz internetező ellen indított pert szerzői jogok megsértése miatt. A szóban forgó felhasználók BitTorrent, eDonkey és Direct Connect (DC) szervereket üzemeltetnek, amelyek segítségével más internetezők jogvédett anyagokat tölthetnek le a világhálóról. A pereket amerikai és európai személyek ellen indították. Az amerikai ügyek polgári eljárások, Európában azonban büntetőjogi perek.

A BitTorrent és az eDonkey fájlcserélők népszerűsége az utóbbi időben látványosan növekedett, a hálózatok azért kerültek a filmstúdiók látókörébe, mert mindkettőt kifejezetten úgy alakították ki, hogy könnyen lehessen rajtuk nagyméretű fájlokat, például teljes filmeket cserélni. Az MPAA várakozásai szerint a perek eltántoríthatják az internetezőket attól, hogy eDonkey vagy BitTorrent segítségével jogvédett anyagokat osszanak meg.

a címlapról

bye-bye

5

Átalakul a Nokia menedzsmentje

2020. február 19. 13:44

Megszűnt a műszaki vezérigazgató-helyettesi pozíció, a cég próbál feljönni riválisaira.

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 20. 11:51

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.