Szerző: Ady Krisztián

2004. december 14. 15:14

Tovább növeli hordozható lejátszókba szánt, 1,8 hüvelykes merevlemezei kapacitását a Toshiba

[Clubic.com] A Toshiba bejelentette, hogy 2005 első és második negyedévétől lesznek elérhetőek következő generációs adattároló technológiát alkalmazó ultrakönnyű merevlemezei. A "Perpendicular Recording" technológiát alkalmazó különleges merevlemezek kis súlyuk és méretük ellenére 40 és 80 gigabájtos kapacitást nyújtanak majd.

A 4200 percenkénti fordulatszámon pörgő kisméretű merevlemezek átlagos hozzáférési ideje 15 ms, befoglaló méreteik 54 x 78,5 x 5 mm, súlyuk, a kapacitástól függően 51 és 62 gramm. A Toshiba merevlemezei találhatók meg az Apple óriási népszerűségnek örvendő iPod merevlemezes audiolejátszóiban is.

A vállalat hamarosan 0,85 hüvelykes merevlemezeket is bemutat majd, melyek szintén ezt az adattároló technológiát alkalmazzák, és 4 gigabájtos kapacitást is nyújthatnak. Jelenleg a 4-5 gigabájtos kapacitás eléréséhez legalább 1 hüvelykes tányérok kellenek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról