Szerző: Ady Krisztián

2004. december 14. 12:24

A világ legkisebb memóriakártyáját mutatta be a Samsung Electronics

A Samsung Electronics bemutatta az egyre csökkenő méretű memóriakártyák következő generációját: a jelenleg elérhető legkisebb xD-Picture Card memóriakártyákat is sikerült a vállalatnak lekörözni. A dél-koreai cég MMCmicro névre keresztelte el a lassan nagyítóval keresendő memóriakártyát.

A mindössze 12 mm x 14 mm x 1,1 mm-es memóriakártyát elsősorban hordozható eszközkben, például mobiltelefonokban lehet felhasználni, a vállalat ehhez méltóan alakította ki a kártya egyéb paramétereit is. Az MMCmicro kártyák a mobitelefonok számára megfelelő 1,8 vagy 3,3 V-tal működhetnek a jelenleg használt modulok 2,7-3,6 V-os feszültsége helyett, melyek mobilos támgatásához további feszültségátalakító áramkörök szükségeltetnek.

Az új kártya ráadaásul kellemesen gyors, tíz megabájt/s-os olvasási és 7 megabájt/s írási sebességre képes, így komolyabb multimédiás felhasználásra is elegendő sebességgel rendelkezik. A vállalat az új formátumot szabványosítás céljából beterjesztette a Multimedia Card Association szervezet elé.

Az egyelőre ismeretlen áron és időpontban megjelenő memóriakártyák kezdetben 32, 64 és 128 megabájtos kapacitásban lesznek kaphatók. A mobiltelefon-gyártók már elérhetik az MMCmicro memóriakártya mintapéldányait.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról