Szerző: Ady Krisztián

2004. december 14. 10:23

Digitális fényképezőgépekben is használható lenne a Lexar pénzérme méretű pendrive-ja

[News.com] A Lexar Media tegnap mutatta be legújabb USB pendrive-ját, mely alig pénzérme méretű és az USB specifikáció "Type A" csatlakozóját használja. A vállalat reményei szerint a miniatűr adattároló eszköz széleskörűen használható lehet a következő generációs szórakoztatóelektronikai és hordozható eszközökben.

A mindössze 12 mm széles, 4,5 mm magas és 31,75 mm hosszú pendrive-ot fém házzal látta el a Lexar, így az adattároló akár mostoha körülmények között is használható marad. A kis méretnek köszönhetően a pendrive akár digitális kamerák és fényképezőgépek, illetve kézi számítógépek cserélhető adattárolójaként is használható lenne.

Az USB FlashCard adattárolókat 16, 32 és 64 megabájtos kapacitásban dobja piacra a vállalat, míg a nagy sebességű, akár 60 MB/másodperces (USB2.0-ás felületet támogató) 64, 128, 256, 512 megabájtos és 1 gigabájtos változatok megjelenése 2005-ben várható. A mini pendrive-ok ára egyelőre ismeretlen.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról