Szerző: Bodnár Ádám

2004. december 13. 15:27

Akciós ADSL a HWSW-től: csomagok a fél megabitestől a 6 megabites PowerDSL-ig

[HWSW] A HWSW és az Externet közös akciójában december 20-ig kedvezményes áron fizethet elő szélessávú internetszolgáltatásra, ráadásul mindezt kényelmesen, a HWSW Online Informatikai Hírmagazin oldalain teheti meg. A szélessávú internet mellé extra szolgáltatásokat -- e-mail cím, akár 200 MB tárhely, tűzfalas védelem -- is biztosítunk. Azok, akik december 20-ig oldalunkon leadják megrendelésüket, belépési díjra nem, kedvezményes, jövő novemberig garantált havidíjra azonban számíthatnak. A HWSW DSL kizárólag a Matáv szolgáltatási területén érhető el.

A Matáv nemrégiben az ADSL sávszélességének emelése mellett döntött, így a most megrendelhető csomagok közül a leglassabb is másodpercenként fél megabites letöltési sebességet biztosít, amely jóval több mint elegendő az átlagos otthoni internetezők számára. Akik komolyabban szeretnék használni a világhálót, játszanának, vagy az interneten keresztül néznének filmeket, azok 1 megabites vagy akár 1,5 megabites otthoni csomagot is vásárolhatnak, kedvezményes áron.

Váltsa le bérelt vonalát!

Az ADSL sávszélességének emelése természetesen nemcsak az otthoni felhasználókat érinti, hanem az üzleti előfizetőket is: a HWSW internetszolgáltató partnere, az Externet által kínált, másodpercenként 3 megabites sebességet biztosító PowerDSL üzleti szolgáltatás is kétszeresére, másodpercenként 6 megabitesre gyorsult. Magyarországon kizárólag az Externet kínál 6 megabites ADSL-szolgáltatást. Természetesen vannak ennél kisebb sávszélességű, alacsonyabb havidíjas üzleti csomagok is, akár nettó 9900 forintért.

Ami drága egy otthoni felhasználónak, az több mint jó lehet a vállalati előfizetőknek: a 64 és 128 kbps -- tehát az ADSL-nél jóval lassabb -- bérelt vonali hozzáférések ára 40-, 60- sőt 100 ezer forint felett lehet, egy olcsóbb 2 megabites bérelt vonali hozzáférés havidíja pedig megközelíti a negyedmillió forintot. A helyi hálózatot működtető kisvállalatok, vállalkozók számára eljött az idő, hogy komolyan fontolóra vegyék, érdemesebb-e a bérelt vonali hozzáférést ADSL-re cserélni.

A bérelt vonal árának feléért, harmadáért kínált szélessávú kapcsolat úgy tűnik, hogy méltó versenytársa lesz a szolgáltatóval közvetlen összeköttetést biztosító hozzáféréseknek. Persze, mivel eltérő technológiákról van szó, nüansznyi különbségek akadhatnak, de a vállalati felhasználók döntő többsége számára a bérelt vonalról ADSL-re való áttérés nem jelent más észrevehető különbséget, mint a költségek radikális csökkenését.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról