:

Szerző: Budai Péter

2004. december 14. 11:03

Tovább csúszik a Microsoft új fájlrendszere, a WinFS

[News.com] A Microsoft eredetileg 2006 végére tervezte megjelentetni formabontóan új fájlrendszerét, azonban Bob Muglia, a Microsoft Windows Server platformjának vezetője szerint nemcsak a Longhornba, de még a 2007-ben jelentkező Longhorn Serverbe sem kerül bele a technológia. Még az sem biztos, hogy a WinFS részét fogja-e képezni a Longhorn Server után két évvel jelentkező szerverfrissítésnek, ami a most készülő Windows Server 2003 "R2"-höz hasonló kiadás lesz.

A legvalószínűbbnek immár az tűnik, hogy a Microsoft nagy álma, a teljesen relációs alapokon nyugvó fájlrendszer egészen a Longhorn utáni Windows-generáció, a Blackcomb megjelenéséig csúszik, ami várhatóan a következő évtizedre esik.

Amikor a szoftvervállalat korábban bejelentette, hogy a WinFS nem lesz a Longhorn része, hozzátette azt is, hogy a Longhorn megjelenésével egyidőben már elérhető lesz a WinFS fejlesztőknek szánt bétája. A lehetséges megoldások közt az is szerepel, hogy a WinFS elkészültekor különálló, opcionális modulként jelenik meg, amit a Lonhorn és a Longhorn Server alá lehet telepíteni -- mindenesetre egy ilyen jelentős változtatás várhatóan csak egy új operációs rendszerben fog debütálni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 08:08

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.