Szerző: Budai Péter

2004. december 14. 11:03:22

Tovább csúszik a Microsoft új fájlrendszere, a WinFS

[News.com] A Microsoft eredetileg 2006 végére tervezte megjelentetni formabontóan új fájlrendszerét, azonban Bob Muglia, a Microsoft Windows Server platformjának vezetője szerint nemcsak a Longhornba, de még a 2007-ben jelentkező Longhorn Serverbe sem kerül bele a technológia. Még az sem biztos, hogy a WinFS részét fogja-e képezni a Longhorn Server után két évvel jelentkező szerverfrissítésnek, ami a most készülő Windows Server 2003 "R2"-höz hasonló kiadás lesz.

A legvalószínűbbnek immár az tűnik, hogy a Microsoft nagy álma, a teljesen relációs alapokon nyugvó fájlrendszer egészen a Longhorn utáni Windows-generáció, a Blackcomb megjelenéséig csúszik, ami várhatóan a következő évtizedre esik.

Amikor a szoftvervállalat korábban bejelentette, hogy a WinFS nem lesz a Longhorn része, hozzátette azt is, hogy a Longhorn megjelenésével egyidőben már elérhető lesz a WinFS fejlesztőknek szánt bétája. A lehetséges megoldások közt az is szerepel, hogy a WinFS elkészültekor különálló, opcionális modulként jelenik meg, amit a Lonhorn és a Longhorn Server alá lehet telepíteni -- mindenesetre egy ilyen jelentős változtatás várhatóan csak egy új operációs rendszerben fog debütálni.

a címlapról

tikk-takk

0

Hibrid okosórát fejleszt a Google?

2019. szeptember 18. 14:46

Újabb részletek derültek ki a Fossiltól vett technológiáról, érdekes hibrid készülékek lehetnek a csőben.