Szerző: Bodnár Ádám

2004. december 13. 09:04

Visszaesett a legnagyobb szerződéses chipgyártók forgalma

[HWSW] A világ legnagyobb szerződéses félvezetőgyártója, a Taiwan Semiconductor Manufacturing Company Ltd. (TSMC) novemberben 20,98 milliárd tajvani dollár -- 650 millió amerikai dollár -- bevételt könyvelt el, ez 8,6 százalékos visszaesés az előző hónaphoz képest. A vállalat szerint apadt a leszállított termékek száma, másrészt az amerikai dollár árfolyama is kedvezőtlenül alakult a cégre nézve. A TSMC nem változtatott a negyedéves előrejelzésén.

A TSMC legnagyobb riválisa, a szintén tajvani United Microelectronics Corp. (UMC) novemberben 9,28 milliárd tajavni dollár -- 290 millió amerikai dollár -- forgalmat ért el, ez októberhez képest 7,8 százalékos csökkenés. Az év végi visszaesés ellenére a cégek igen jól teljesítenek, minkét vállalat több mint 40 százalékkal növelte bevételét a tavalyi év azonos időszakához képest.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról