Szerző: Vörös Péter

2000. június 5. 02:04

Komoly hírügynökségek közöltek híreket arról, hogy Kanada szeretné átcsábítani a Microsoft-ot az amerikai határon túlra ...

Egész pontosan a Reuters, a Bloomberg News és a Business Wire (tehát igencsak illusztris hírügynökségek, sőt még a BBC is) közöltek híreket arról, hogy kanadai kormány szeretné meggyőzni a Microsoft-ot arról, hogy költözzenek át Kanadába, ily módon elkerülendő az esetleges feldarabolást amerikai 'felségterületen'.
A Microsoft cáfolja a híreket, semmiféle tárgyalások nem folynak ez ügyben, a cég nem tervezi, hogy elköltözne a Seattle-hez közel eső Redmond-i főhadiszállásról, ahol a hetvenes évek vége óta van az MS központja - jelenleg 20 ezer alkalmazott dolgozik itt.
Szerintem elég kacsa-illata van a dolognak, de az említett hírügynökségek nevére tekintettel úgy éreztem, hogy talán mégis érdemes tájékoztatni olvasóinkat a Microsoft-saga újabb (virtuális?) epizódjáról.
A perben egyénként az ítélet várhatóan ezen a héten fog megszületni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról