:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. december 8. 16:04

Lendületben a vállalatirányítási szoftvereket szállító IFS

Az IFS vállalatcsoport az idei első három negyedév során 14 százalékkal növelte új szoftvertlicenc-eladásait, miközben folyamatosan csökkentette működési költségeit. A pozitív mutatókhoz az IFS magyarországi leányvállalata, az IFS Hungary 40 százalékos bevételnövekedéssel és öt jelentős új ügyfél megszerzésével járult hozzá.

[HWSW] Az IFS vállalatcsoport az idei első három negyedév során 14 százalékkal növelte új szoftvertlicenc-eladásait, miközben folyamatosan csökkentette működési költségeit. A pozitív mutatókhoz az IFS magyarországi leányvállalata, az IFS Hungary 40 százalékos bevételnövekedéssel és öt jelentős új ügyfél megszerzésével járult hozzá.

Jól teljesít a hazai leányvállalat

Az IFS Hungary idén 40 százalékos bevételnövekedéssel számol, ami a licenceladások növekedése mellett a megszerzett öt új ügyfélnek is köszönhető. A bevételek növekedése mellett javult a vállalat nyereségessége, és 30 százalékkal bővült a helyi csapat is. Az IFS Hungary ezáltal az SAP és az Oracle mögött a harmadik legnagyobb nemzetközi szállítója a vállalatirányítási rendszereknek.

Az üzleti alkalmazások vásárlóinál továbbra is érzékelhető egyfajta bizalmatlanság a gazdasági fejlesztések iránt -- állítja az IFS. Ez többek között azt eredményezi, hogy az eladási ciklusok hosszúra nyúlnak, ami nem kedvez az új nagy projektek elindításának. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy a korábban felfüggesztett projektek ismét előtérbe kerülnek, és folyamatos igény van a fejlesztések iránt.

Felértékelődnek a kelet-európai piacok

A nemzetközi vállalatirányítási piacon tapasztalható egyik legfontosabb tendencia, hogy a megrendelések nyugatról fokozatosan kelet felé tolódnak. Ez azt eredményezi, hogy a jövőben a piac mennyiségi növekedése is Közép-Kelet Európa, illetve Kelet Európa országaiból várható. Különösen fontos szerepe lesz ebben a fejlődésben Oroszországnak és Ukrajnának. Az iparági megoldások egyre fontosabbá válnak, sőt, néhány iparágban -- mint például az energiaszektor -- elengedhetetlen stratégiai partner bevonása.

Az ügyfelek is egyre tudatosabban választanak vállalatirányítási rendszert: a hangsúly az alkalmazások funkcionalitásáról a kedvező pénzügyi konstrukciók, a rövid bevezetési idő, valamint a gyorsabb megtérülés irányaiba tolódik el. Erőteljes nyomás érzékelhető az ügyfelek részéről a licenszdíjak csökkentésére is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 09:48

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.