:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. december 7. 15:38

Márciusban jön a 64 bites AMD és Intel chipeket támogató Windows

[The Inquirer] A vállalathoz közeli források szerint a Microsoft jövő februárban adja ki a 64 bites kiterjesztéseket tartalmazó AMD és Intel processzorokra optimalizált Windows XP operációs rendszerét, amely a keresztségben a Windows XP Professional x64 Edition nevet kapta. A szoftver eleinte csak a jelentős PC-gyártók, rendszerintegrátorok számára lesz elérhető, márciusban azonban már kiskereskedelmi forgalomba is kerül.

[The Inquirer] A vállalathoz közeli források szerint a Microsoft jövő februárban adja ki a 64 bites kiterjesztéseket tartalmazó AMD és Intel processzorokra optimalizált Windows XP operációs rendszerét, amely a keresztségben a "Windows XP Professional x64 Edition" nevet kapta. A szoftver eleinte csak a jelentős PC-gyártók, rendszerintegrátorok számára lesz elérhető, márciusban azonban már kiskereskedelmi forgalomba is kerül.

Amint az ismert, az AMD tavaly megjelent Opteron és Athlon 64 processzoraiban már régóta ott szunnyad a 64 bites szoftverek futtatásának lehetősége, azonban a felhasználók ezeket az előnyöket mindeddig csak Linux operációs rendszeren aknázhatták ki. A Microsoft Windows megfelelő változatának az eredeti tervek szerint már vagy egy éve a piacon kellene lennie, azonban a folyamatos csúszások miatt a premiert csak jövőre tartják. A 64 bites Windowson a jelenleg meglevő, 32 bites alkalmazások is futtathatók.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 23:53

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.