Szerző: Bodnár Ádám

2004. december 7. 12:30

Az NVIDIA két éve titokban fejleszti a PlayStation 3 grafikus processzorát

A hír mégis igaz: a Sony Computer Entertainment és az NVIDIA közözen fejlesztik a PlayStation 3 grafikus processzorát. A két vállalat együttműködéséről már régebben napvilágot láttak pletykák, amiket akkor senki sem hitt el. A mai bejelentés szerint a Sony és az NVIDIA együtt dolgoznak egy GeForce technológiára épülő, a Cell processzorral kompatibilis grafikus vezérlő megalkotásán. A szóban forgó chipet a Sony gyártja majd.

[HWSW] A hír mégis igaz: a Sony Computer Entertainment és az NVIDIA közözen fejlesztik a PlayStation 3 grafikus processzorát. A két vállalat együttműködéséről már régebben napvilágot láttak pletykák, amiket akkor senki sem hitt el. A mai bejelentés szerint a Sony és az NVIDIA együtt dolgoznak egy GeForce technológiára épülő, a "Cell" processzorral kompatibilis grafikus vezérlő megalkotásán. A szóban forgó chipet a Sony gyártja majd.

A Sony és az NVIDIA közleményéből kiderül, hogy a vállalatok egy több évre szóló megállapodást kötöttek, amely nem korlátozódik a PlayStation 3-ra. Ken Kutaragi, a Sony Computer Entertainment elnöke elmondta, hogy az új videovezérlő lesz az alapja a Sony jövőben megjelenő szórakoztató termékeinek. A két vállalat már több mint két éve működik együtt. "A forradalmi Cell processzor és az NVIDIA grafikus technológiája olyan képi világ megjelenítését teszi lehetővé, ami ámulatba ejti a vevőket" -- kommentálta a bejelentést Jen-Hsun Huang, az NVIDIA elnök-vezérigazgatója.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról