Szerző: Bodnár Ádám

2004. december 06. 11:47:18

Októberben 20 százalékkal nőtt a digitális fényképezőgépek piaca

A digitális fényképezőgépek piacát uraló japán gyártók októberben 6 millió készüléket értékesítettek, ez éves szinten 36 százalékos emelkedést jelent, a megelőző hónappal összehasonlítva pedig 20 százalékos növekedést mutat -- derül ki az RBC Capital Markets adataiból.

[HWSW] A digitális fényképezőgépek piacát uraló japán gyártók októberben 6 millió készüléket értékesítettek, ez éves szinten 36 százalékos emelkedést jelent, a megelőző hónappal összehasonlítva pedig 20 százalékos növekedést mutat -- derül ki az RBC Capital Markets adataiból.

Észak-Amerikában a digitális fényképezőgépek forgalma 38 százalékkal nőtt, Európában 20 százalékkal emelkedett, a végletekig telített japán piacon azonban 1 százalékos visszaesés volt tapasztalható. Ázsiában összességében 3 százalékkal bővült a digitális fényképezőgépek piaca, a világ többi részén pedig 15 százalékos volt az eladások bővülése.

Az RBC Capital Markets előrejelzése szerint az idén világszerte 75-80 millió digitális fényképezőgép talál majd gazdára, ez tavalyhoz képest 45-50 százalékos növekedés. Az év első tíz hónapjában az eladások 48,5 millió darabra rúgtak, ami 44 százalékkal több, mint a megelőző év azonos időszakában.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 23. 18:41

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.