:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. december 6. 09:56

Két chipjének fejlesztését törölte az NVIDIA

[The Inquirer] Két, fejlesztés alatt álló grafikus chip terveit törölte az NVIDIA, a vállalathoz közeli források szerint az NV48 és NV50 kódnevű lapkákból végül nem lesz kereskedelmi termék.

[The Inquirer] Két, fejlesztés alatt álló grafikus chip terveit törölte az NVIDIA, a vállalathoz közeli források szerint az NV48 és NV50 kódnevű lapkákból végül nem lesz kereskedelmi termék.

A hírek szerint az NV48 a jelenleg is piacon levő GeForce 6800 finomított, magasabb órajelű változata lett volna, ám végül az NVIDIA úgy határozott, hogy pár megahertz nem ér meg egy teljes újratervezést és optimalizálást. Így már biztos, hogy jó ideig a GeForce 6800 (Ultra) lesz a legnagyobb teljesítményű grafikus processzor az NVIDIA kínálatában. Noha ez teljesítményben némileg elmarad az ATI legújabb termékétől, a Radeon X850 XT-től, két kártya beépítésével már jócskán felülmúlja a riválist. Igaz, ez igen drága megoldás, no meg speciális alaplap is kell hozzá.

A szintén törölt NV50 projektről elég kevés információ szivárgott ki, a céget jól ismerők szerint a processzor a jövő év második felében látott volna napvilágot. Hogy a fejlesztést miért állította le az NVIDIA, arról nincs hír. A vállalathoz közeli források szerint az NVIDIA következő nagy dobása az NV47 kódnevű chip lesz a maga 24 renderelő futószalagjával. Az NV47 2005 első felében kerülhet piacra.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 17:28

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.