:

Szerző: Ady Krisztián

2004. december 6. 10:03

Az ASUSTeK az NVIDIA nForce4 chipkészletét részesíti előnyben

A világ legnagyobb alaplapgyártója, az ASUSTeK Computer egy német weboldalnak adott interjújában közölte, hogy a vállalat terveiben nem szerepel Athlon 64 processzorokat támogató, a VIA új chipkészletre épülő PCI Expresses alaplap elkészítése, mivel a cég szerint a VIA megoldása nem annyira hatékony, mint az NVIDIA nForce4 terméke.

[HWSW] A világ legnagyobb alaplapgyártója, az ASUSTeK Computer egy német weboldalnak adott interjújában közölte, hogy a vállalat terveiben nem szerepel Athlon 64 processzorokat támogató, a VIA új chipkészletre épülő PCI Expresses alaplap elkészítése, mivel a cég szerint a VIA megoldása nem "annyira hatékony", mint az NVIDIA nForce4 terméke.

A Hard Tecs 4U weboldalnak nyilatkozó ASUSTeK képviselő szerint a vállalat jelenleg egyáltalán nem tervezi, hogy a VIA K8T890 chipkészletére épített Athlon64-es alaplappal rukkoljon elő. A korábban megjelent pletykák ennek ellenkezőjéről szóltak, a jelenlegi tervekben azonban csupán NVIDIA nForce4 SLI chipkészletet tartalmazó Athlon64-es alaplapok szerepelnek.

A VIA Technologies által továbbfejlesztett VIA K8T890 chipkészletet szeptemberben mutatták be elsőként. A chipkészletre épített alaplapok AMD Athlon 64, AMD Sempron és AMD Opteron processzorokat támogathatnak 800 és 1000 MHz-es HyperTransport busz mellett. A VIA legújabb chipkészlete egy PCI Express x16 bővítőrést támogat, mely további négy PCI Express x1 kártyahellyel bővíthető.

A VIA K8T890 terméke azonban számos alaplapgyártónál a háttérbe szorult, a tesztek szerint ugyanis lassabb és instabilabb, mint az NVIDIA megoldása. Az NVIDIA kijavította az nForce4 korábban felfedezett hibáit, így a gyártók egyértelműen a gyorsabb és kifinomultabb képességekkel rendelkező chipkészletet választják.

Az NVIDIA új alaplapi chipkészletében helyet kap a SoundStorm 2 audiovezérlő is, amely a pletykák szerint 20 gigaFLOPS teljesítményű jelfeldolgozó processzora segítségével Dolby Digital 5.1, 6.1 és 7.1 jelfolyamok megszólaltatására is képes lesz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 15:51

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.