:

Szerző: Ady Krisztián

2004. december 3. 10:55

Boncasztalra fektethetjük a többcsatornás MP3-formátumot

[Clubic.com] A Fraunhofer IIS jóvoltából most bárki kipróbálhatja, mire képes a jól ismert MP3 formátum, ha többcsatornás hangzásra is felkészítik: a formátum licencelését és fejlesztését végző intézet letölthetővé tette a Fraunhofer IIS MP3 Surround lejátszót és enkódert tartalmazó szoftvercsomagját, mellyel bárki többcsatornás MP3-állományt készíthet és szólaltathat meg.

Az enkóder alkalmazással hatcsatornás MP3 Surround állományokat hozhatunk létre 2005. december 31-éig, melyeket ezt a dátumot követően is lejátszhatunk a mellékelt lejátszó segítségével. Az intézet honlapjának tanulsága szerint az állományok elkészítéséhez már egy 1 GHz-es processzorral felszerelt számítógép is elegendő. Az MP3 Surround állományok lejátszását egyelőre csak a Fraunhofer saját alkalmazása, valamint a mellékelt plugin segítségével a Winamp támogatja.

A szabadon letölthető szoftver csak személyes, nonprofit felhasználásra ingyenes, és csak demonstrációs célokat szolgál. A fejlesztők az amm_info@iis.fraunhofer.de e-mail címre várják az érdeklődők kérdéseit. A weboldalról néhány minta MP3 Surround állomány is letölthető.

A szoftvercsomag Mac OS X alatt futtatható változata december 17-étől lesz letölthető.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 19:28

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.