Szerző: Ady Krisztián

2004. december 3. 10:40

DivX-kompatibilis DVD-lejátszók az élvonalban

[Clubic.com] December közepétől lesz kapható Európában a hazánkban is kapható "noname" DivX-es DVD-lejátszó, a H&B DX3220 utódja, a DX3255 típusú DVD-lejátszó. Lassan megszokhatjuk, hogy a technológiai élvonalat ezek a viszonylag alacsony árú, mégis igen fejlett készülékek képviselik; a DX3255 is olyan mutatványra képes, melyre nevesebb társai nem.

A már-már hétköznapinak tekinthető önálló Dolby Digital dekódolás mellett ez a DVD-lejátszó már a DTS hangsávok analóg lekeverésére is képes, tehát nincs szükség külső dekóderre a DTS hangsáv élvezetéhez. A készülék hatcsatornás analóg kimenetén megjelenik a jobb hangminőséget biztosító DTS sáv hangja is.

A készülék emellett nagyobb számítási teljesítményű chipre épül mint a korábbi modell, továbbá a DivX és Xvid formátum támogatása mellett DivX Pro, MPEG4, MPEG4 Pro, Windows Media Audio és MP3 kódolású állományok lejátszását is támogatja. A készülék beépített memóriáját 32 megbájtról 64 megabájtra emelték az összetettebb formátumok dekódolása érdekében.

A lejátszó mindkét rivális írható formátummal (DVD+/-R/RW) kompatibilis, és akár 720 soros progresszív videókat is támogat, melyeket komponens vagy VGA-kimenetén keresztül képes megjeleníteni, akár projektoron is. A készüléken emelett SVIDEO és RGB-kimenet is található. A lejátszó ára 77 euró körül várható, mely alig 19 ezer forintnak felel meg mai árfolyamon.

Az itthon kapható DivX-képes DVD-lejátszók folyamatosan szerkesztett listáját, képességüket, árukat, forgalmazóik adatait és néhány felhasználói visszajelzést a jatekosok.speier.hu weboldalon találhatjuk meg.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról