:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. december 3. 09:21

Elárverezik az Acclaim Entertainment vagyonát

A jövő héten árverezik el a szeptember elején csődbe jutott Acclaim Entertainment játékszoftver-kiadó vállalat vagyonát, beleértve a cég New York-i irodaházát, berendezési tárgyakat, bútorokat, valamint több mint negyvenezer játékot. Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez eljuttatott dokumentumok szerint az Acclaim vagyona 47,3 millió dollárra rúg, a cég tartozásai azonban több mint 145 millió dollárt tesznek ki.

Stewart Halpern, az RBC Capital Markets elemzője szerint az Acclaim saját maga okozta csődjét, vezetése az idők során ugyanis számos rossz döntést hozott. A számítógépes játékok piaca látványosan bővül, és már évi 10 milliárd dollárt tesz ki. A versenyben maradáshoz egyre nagyobb fejlesztési és marketingköltségeket kell a kiadóknak állni, miközben a siker -- jól bejáratott nevek és sorozatok hiányában -- minimum kétséges. Az Acclaimet 1987-ben alapították, a cég hírnevét olyan játékok erősítik, mint a Mortal Kombat sorozat, az NBA Jam, a Worms, a Re-Volt, vagy az Ecco the Dolphin.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 2. 00:11

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.