:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. december 2. 14:05

Megújult a Vírus Híradó

[HWSW] Megújult az egyetlen magyar, kizárólag internetes biztonsággal foglalkozó portál, a Vírus Híradó. A honlapot üzemeltető 2F 2000 Kft. műszaki igazgatója, Fórján Tamás elmondta, a Vírus Híradó két éve indult, és azóta látogatottsága fokozatosan nő, mára eléri a napi kétezer főt, komoly vírustámadások esetén azonban ennek sokszorosa is előfordult már. A tartalmában és látványában is új oldal immár az [origo] portfoliójának részeként működik.

A Vírus Híradó továbbra is naprakészen tájékoztatja olvasóit a legújabb vírusfenyegetésekről, emellett azonban az internetes biztonság több más területével is foglalkozni szeretne, mint amilyenek a kéretlen levelek, a betárcsázóprogramok, vagy az egyre inkább terjedő adathalászat (phising) jelensége. Az internetes oldal nemcsak a legújabb veszélyekre szeretné felhívni az olvasók figyelmét, hanem tanácsokat ad a védekezéshez, lépésről lépésre mutatja be a kártevők felkutatásának és eltávolításának folyamatát, miközben beavatja a felhasználókat a vírusok lelkivilágába. A Vírus Híradó által nyújtott háttérinformációk, érdekességek azokra a napokra is tartogatnak olvasnivalót, amikor épp nincs komoly vírusveszély. A lap készítői éppen ezért úgy vélik, a honlapot nem csak azoknak érdemes felkeresni, akik gépe már megfertőződött.

A Vírus Híradó új szakmai rovatokkal is jelentkezik, amelyek hiánypótlónak számítanak a magyar interneten. A honlapon ugyanis ezentúl helyet kapnak az internetes biztonsággal, veszélyekkel kapcsolatos jogi információk, megszólal a fogyasztóvédelem, valamint az elektronikus aláírásokra, hitelesítésre szakosodott NetLock Kft. is ellátja tanácsokkal a látogatókat, hogyan tehetnék biztonságosabbá az internetezést, levelezést.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 14:59

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.