Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Az MSI bemutatta Radeon X850 videokártyáját

Ady Krisztián, 2004. december 01. 12:21
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[Clubic.com] Az MSI -- a gyártók között elsőként -- hivatalosan is bemutatta az ATI új grafikus vezérlőjére, a Radeon X850 grafikus chipre épített videokártyáját. Az MSI weboldalának adatai szerint az új csúcsteljesítményű, PCI Express felületű RX850 videokártyák maximum 540 MHz-es magórajellel és 1180 MHz-es memóriaórajellel rendelkeznek, mely eltér a korábbi pletykákban szereplő 590 MHz-es csúcsórajeltől.

A nagyobb órajel elérése mellett az ATI egyes állítások szerint architektúrális optimalizációkat is végrehajtott az X850 alapját képező X800 grafikus magon. A Radeon X850 grafikus lapkát 16 renderelő futószalaggal látták el. A grafikus kártya képén látszik, hogy a megnövelt órajel jelentősebb hőtermeléssel jár, ezekre a kártyákra már jóval erőteljesebb hűtést helyeznek el a gyártók.

Az MSI PCI Expresses RX850 kártyáihoz a Splinter Cell: Pandora Tomorrow játékot mellékelik. Az új Radeon videokártyák kereskedelmi megjelenési időpontja és ára egyelőre ismeretlen.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.