Szerző: Ady Krisztián

2004. december 1. 11:33

Blogszolgáltatást indít az MSN berkein belül a Microsoft?

A redmondi óriásvállalathoz közel álló forrásokra hivatkozva a Microsoft Watch nyilvánosságra hozta, hogy a Microsoft rövidesen blogszolgáltatást indít az MSN berkein belül, melynek szerves része lesz az egyelőre bétatesztelés alatt álló MSN Messenger 7 azonnali üzenetküldő alkalmazás is.

Az MSN Spaces közvetlen riválisa lehet olyan nagy blogger weboldalaknak is, mint a Blogger, a BlogSpot, a LiveJournal és a TypePad. A Microsoft MSN Spaces szolgáltatása nemcsak a "népi újságírást" könnyítheti meg, hanem egyszerűbbé teheti a digitális fotók, fotóalbumok és zenelejátszási listák megosztását is.

Egyes vélemények szerint a jelenleg béta állapotú MSN Messenger 7 2005 elején megjelenő végleges verziója azt is lehetővé teszi majd, hogy a felhasználók az alkalmazáson keresztül tegyék fel blogjaikat, napi frissítéseiket a Microsoft szervereire.

Az MSN augusztusban mutatta be blogszolgáltatásának béta verzióját, melyet egyelőre csupán Japánban lehet elérni. A Microsoft nem nyilatkozott a weboldal információival kapcsolatosan, a japán szolgáltatást pedig egy "inkubációs" projektnek nevezte.

A blog, mint "népi újságírás" terjedéséről és szerepéről korábban megjelent cikkünkben számoltunk be.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról