:

Szerző: Ady Krisztián

2004. december 1. 09:09

Lassan a CD-írók árszintjére csökken a 16x-os DVD-írók ára

[Clubic.com] Néhány hónapnyi stagnálást követően újra esni kezdtek a PC-s, 16x-os sebességű DVD-író készülékek árai. Az elmúlt hónapokban az OEM gyártású DVD-író készülékek ára 60-65 dollár közötti szinten stabilizálódott, azonban az élesedő verseny lassan újra csökkenteni kezdte az egyébként is alacsonynak nevezhető árakat.

A 16x-os, OEM kiszerelésű DVD-írók ára 55-58 dolláros szintre esett igen rövid idő alatt, ami azt eredményezi, hogy a kiskeresedelemmel foglalkozó boltok polcain hamarosan még olcsóbb DVD-írókkal találkozhatunk. Európában egyes üzletekben már kevesebb mint 60 eurót kérnek egy-egy Hitachi-LG (HLDS), Toshiba-Samsung (TSST), vagy LiteON IT által készített modellért, ez az összeg alig 15 ezer forintnak felel meg.

Egyes gyártók szerint a következő negyedévben tovább eshet a készülékek ára, az 55-58 dolláros árszintről 50 dollárra is csökkenhet az OEM piac termékeinek ára. Ebben az évben körülbelül 57 millió DVD-író talál majd gazdára világszerte, a jövő évben pedig 81 millió darab értékesítésére számítanak az elemzők.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 23:29

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.