Szerző: Ady Krisztián

2004. december 01. 08:49:32

Miniatürizált processzorhűtést szereltetne a videokártyákra a Zalman

[Digit-Life] A processzor- és videokártya hűtőiről, valamint csendes tápegységeiről híres koreai Zalman bemutatta legújabb videokártya-hűtését, mely a vállalat nagy sikerű, csendes, mégis kellően hatékony CNPS processzorhűtőit mintázza egy kicsit kisebb formában.

A Flower Heatsink (FHS) névre keresztelt hűtő alumínium és réz elemekből is felépülhet, mely jótékonyan hat a 70 mm átmérőjű hűtőborda súlyára. Míg a tiszta réz változat 270 grammot nyom, az alumíniummal kombinált változat csak 180 grammos. A hűtő magassága 30 mm, így az AGP-port melletti foglalatba biztosan nem helyezhetünk bővítőkártyát, bár ezt egyébként sem ajánlják az alaplapok gyártói.

A különleges videokártya-hűtő nem kompatibilis az NVIDIA PCX-sorozatú kártyáival és a Matrox kártyákkal. Csendes módban a hűtőventilátor csupán 1350-es percenkénti fordulatszámon működik, mely mindössze 18,5 dB zajt generál. A csomagban memóriamodulokra illeszthető hűtőbordákat is találhatunk majd egy fordulatszámszabályzó mellett.

A Zalman új hűtője 33-41 dolláros, körülbelül 6-8000 forintos áron lesz kapható.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 22. 17:12

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.