Szerző: Bodnár Ádám

2004. november 30. 11:33

A Sony új merevlemezes lejátszója az iPod versenytársának ígérkezik

[News.com] A Sony tegnap jelentette be első olyan merevlemezes audiolejátszóját, amely MP3 állományok megszólaltatására is képes. Amint az ismert, a vállalat termékei korábban kizárólag a saját fejlesztésű ATRAC szabványt támogatták, azonban a Sony nemrégiben ráébredt, hogy az MP3 formátum támogatása nélkül a lejátszói nem kelendőek. Természetesen a készülék továbbra is lejátssza az ATRAC formátumú dalokat, amelyek legfontosabb forrása a Sony saját internetes zeneboltja, a Connect.

A Sony NW-HD3 készülék 20 gigabájtos merevlemezzel rendelkezik, és a vállalat szerint két és félszer hosszabb ideig működik akkumulátorról, mint az Apple iPod. A termék Nagy-Britanniában már az idén kapható lesz, Európa többi részén azonban csak a jövő év elején jelenik meg. Az előzetes információk szerint az NW-HD3 drágább lesz mint az azonos kapacitású iPod. A Sony lejátszója öt különféle színben lesz elérhető.

A japán vállalat nem titkolt célja, hogy az első helyet szerezze meg a hordozható zenelejátszók piacán, azon a piacon, amelyet 25 évvel ezelőtt, az első Walkman piacra dobásával ő maga teremtett meg a semmiből. Az elmúlt időben a Sony összesen több mint 340 millió Walkmant adott el, beleértve a kazettás, CD-s és minidiskes lejátszókat is.

A nyári leállás után, szeptember 29-30-án az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 16. 20:01

A nyári leállás után, szeptember 29-30-án az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.