Szerző: Bodnár Ádám

2004. November 29. 15:25:05

Ausztráliában megkezdődött a Kazaa elleni per

[News.com] Ausztráliában megkezdődött a Kazaa fájlcserélő mögött álló Sharman Networks elleni per. A legnagyobb lemezkiadókat képviselő jogász szerint "a Kazaa eddig még sosem látott méretű szerzői jogi kalózkodás motorja". A Sharman Networks állítása szerint nem tehető felelőssé a jogsértésekért, mivel nem ellenőrizheti, a felhasználók milyen fájlokat osztanak meg a hálózaton.

A kiadók szerint a Sharman Networks pontosan tudja, mire használják a Kazaa programot és semmit sem tesz azért, hogy megállítsa a jogsértéseket. A kiadókat képviselő jogász úgy véli, ha a Sharman tudott olyan kliensprogramot fejleszteni, ami egyszerűvé teszi a jogvédett anyagok megosztását és keresését, akkor arra is képesnek kell lennie, hogy megállítsa a kalózkodást. A Sharman Networks jogásza holnap terjesztheti elő saját álláspontját, a per várhatóan mintegy három hétig tart majd.

A HWSW októberben induló gyakorlatorientált, 10 alkalmas, 30 órás online képzéseire most early bird kedvezménnyel lehet regisztrálni!

a címlapról