Szerző: Bodnár Ádám

2004. november 26. 11:51

Egy hónapon belül eldől, kell-e a Microsoftnak Media Player nélküli Windowst készítenie

[News.com] Bo Vesterdorf, az Európai Unió Elsőfokú Bíróságának elnöke várhatóan egy hónapon belül kihirdeti, hogy felfüggeszti-e a Microsoftra kirótt kötelezettségeket arra az időre, amíg a fellebbviteli folyamat tart, ami több évet is igénybe vehet.

Amint az ismert, az Európai Bizottság versenyügyi főbiztosa márciusi döntésében piaci erőfölényével való visszaélése miatt elmarasztalta a Microsoftot, és arra kötelezte a redmondi céget, hogy dobjon piacra egy olyan Windowst, amelyből hiányzik a Media Player, valamint hogy osszon meg versenytársaival olyan információkat, amelyek birtokában azok versenyképes, a Windowszal jobban együttműködő szoftvereket készíthetnek. Az EU emellett rekordnagyságú, több mint hatszázmillió dolláros pénzbüntetést is kirótt a cégre. A Microsoft fellebbezett, a cég szerint a kirótt kötelezettségek helyrehozhatatlan üzleti károkat okoznának.

Vesterdorf egy tegnapi, zárt körű meghallgatáson elmondta, még az idén, várhatóan december 20-a előtt meghozza döntését. Egyes értesülések szerint a bíró már döntött, azonban a kapcsolódó dokumentumokat még le kell fordítani angolra, mielőtt nyilvánosságra hozzák őket. Vesterdorfnak azt is figyelembe kell vennie, hogy a Novell és a Computer and Communications Industry Association (CCIA) nemrég visszavonták Microsoft-ellenes keresetüket, mert peren kívül megegyeztek a szoftvergyártóval. A Microsoft 536 millió dollárt fizetett a Novellnek. Belsős források szerint azonban a peren kívül megállapodások nem befolyásolják az ügyet.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról