Szerző: Ady Krisztián

2004. november 25. 17:03

PC-ről Macintoshra váltanak az Apple iPod vásárlók

[News.com] A Piper Jaffray piackutató vállalat felmérése szerint nem csak maga az iPod audiolejátszó jelenthet bevételt az Apple számára, hanem "kapcsolódó" termékként egy-egy Macintosh számítógép is lendíthet a cég pénzügyi helyzetén: a megkérdezett iPod-felhasználók hat százaléka cserélte le PC-jét egy-egy Apple számítógépre, s még további 7 százalékuk tervezget hasonló lépést.

A megkérdezettek számáról sajnos nincs adat, de amennyiben reprezentatívnak tekintjük a mintát, bizony nem kevés Apple számítógép találhat még gazdára a közeljövőben. Az iPod merevlemezes audiolejátszó rendkívül sikeres világszerte, az Egyesült Államokban október végén 87,3 százalékos részesedéssel rendelkezett a vállalat ezen a piacon.

Gene Munster, a Piper Jaffray vezető elemzője szerint a PC-ről Macintoshra váltó felhasználók nem kifejezetten műszaki, technikai beállítottságúak, sokan közülük nem értenek a technológiákhoz, az informatikához. Véleménye szerint az Apple most szárnyalhat, és csak akkor kerülhet igazán bajba, ha veszít iPod készülékeinél is megismert trendiségéből, "cool"-ságából.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról