Szerző: Bodnár Ádám

2004. november 23. 11:19

Kilencven százalék alá csökkent az Internet Explorer részesedése

[News.com] A hollandiai OneStat.com felmérései szerint a legutóbbi héten az Internet Explorer részesedése már 90 százalék alá csökkent, miközben a Firefoxé 7 százalék fölé nőtt. Az OneStat.com adatai száz ország több mint kétmillió internetezőjének szokásai alapján készülnek. A napokban hasonló eredményeket publikákt a WebSideStory elemzőcég is, szerintük az Internet Explorer októberben 92,9 százalékos részesedést ért el, míg júniusban 95 százalék felettit.

A Microsoft szerint az OneStat.com adatai nem pontosak, ugyanis nem tartalmazzák a vállalati intranet-eléréseket. Az Internet Explorer széles körben elterjedt a vállalatoknál, annak révén, hogy része a Windowsnak. A redmondi cég szerint a Mozilla most azért ilyen népszerű, mert sokan kipróbálják az új böngészőt, de hosszú távon az Internet Explorer vissza fogja szerezni elvesztett piaci pozícióit.

A Mozilla Foundation legújabb böngészőjét, a Firefox 1.0-át már több mint ötmillióan töltötték le. A fejlesztők szerint ez a változat terjed a leggyorsabban az eddigiek közül. A Firefox 1.0 alig több mint két hét alatt generált ötmillió letöltést, az előző változatnak ez több mint egy hónapig tartott.

A nyári leállás után, szeptember 29-30-án az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 16. 20:59

A nyári leállás után, szeptember 29-30-án az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.