Szerző: Ady Krisztián

2004. november 23. 10:02

Két gigabájt tárhelyet kínál prémium e-mail-szolgáltatásához az ICQ

[HWSW] Újabb versenyző bővíti a "gigabájtos" e-mail szolgáltatók listáját: a Google és a Yahoo! mellett az ICQ is hatalmas tárhelyet kínál a regisztrált ügyfeleknek. Az ICQ azonban ellentételezést, évi 19,99 dollárt (körülbelül 3900 forintot) kér el a legalább kétszeres kapacitásért.

Az ICQmail prémium szolgáltatása 2 gigbájtnyi hellyel kínálja a regisztráló ügyfeleket, melyhez ingyenes spam- és vírusszűrést is biztosít. Az egyes levelek mérete is a globális kapacitáshoz hasonlóan nagy lehet: egyedülálló módon akár 20 megabájtos leveleket is fogadhat az ICQmail postafiókunk.

A fiókot POP3, IMAP4, de akár mobil WAP felületen keresztül is elérhetjük, s természetesen saját SMTP (levélküldő) szerverrel is rendelkezik az ICQmail. A csatolmányok küldését szerveroldali, bekapcsolható ZIP-tömörítés gyorsíthatja. A fiókhoz több aliast (álnevet) is beállíthatunk.

Az ICQmail a hatalmas kapacitást nyújtó prémium szolgáltatás mellett továbbra is biztosít ingyenes tárhelyet, amelynek kapacitása azonban 6 megabájtban van korlátozva.

A két rivális, a Google és a Yahoo! gigabájtos e-mail szolgáltatása egyelőre nem mindenki számára elérhető: a Yahoo! csak Kínában növelte meg ügyfelei postafiókjának méretét ingyenesen -- a Yahoo Mail Plus szintén előfizetős, 19,99 dollár ellenében 2 gigabájt tárhelyet nyújtó szolgáltatás --, a Google Gmail szolgáltatása pedig egyelőre csak "bétaüzemmódban", meghívásos (felhasználóról felhasználóra terjedő meghívások útján) rendszerben működik, közvetlenül még nem lehet regisztrálni a rendszerbe.

A csúcstartó azonban még mindig a SpyMac Pro szolgáltatás: 18,99 dolláros éves díj ellenében 3 gigabájt tárhelyet, 20 MB/levél kapacitást kaphatunk ingyenes spam- és vírusszűréssel ellátva.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról