Szerző: Bodnár Ádám

2004. november 19. 15:11:01

Gyárthat Intel processzorokhoz szánt chipkészletet az NVIDIA

[HWSW] Az NVIDIA bejelentése szerint a cég kiterjedt, több évre szóló keresztlicenc-megállapodást kötött az Intellel, amelyben szerepel az Intel processzorok által használt front side busz technológiája is. A megállapodás értelmében az NVIDIA jogosult alaplapi chipkészleteket gyártani a világ legnagyobb chipgyártójának processzoraihoz.

Az NVIDIA régóta jelen van az alaplapi chipkészletek piacán, a vállalatnak azonban mindeddig nem volt a birtokában a szükséges licenc, amely nélkülözhetetlen ahhoz, hogy az Intel processzoraival kompatibilis termékeket gyártson. Most elhárult ez a jogi akadály, így hamarosan megérkezhetnek a piacra az Intel Pentium, Celeron vagy akár Xeon chipeket támogató nForce termékek. Az NVIDIA eddig kizárólag az AMD processzorokhoz gyártott chipkészleteket.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 20. 19:53

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.