Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Gyárthat Intel processzorokhoz szánt chipkészletet az NVIDIA

Bodnár Ádám, 2004. november 19. 15:11
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

hirdetés
[HWSW] Az NVIDIA bejelentése szerint a cég kiterjedt, több évre szóló keresztlicenc-megállapodást kötött az Intellel, amelyben szerepel az Intel processzorok által használt front side busz technológiája is. A megállapodás értelmében az NVIDIA jogosult alaplapi chipkészleteket gyártani a világ legnagyobb chipgyártójának processzoraihoz.

Az NVIDIA régóta jelen van az alaplapi chipkészletek piacán, a vállalatnak azonban mindeddig nem volt a birtokában a szükséges licenc, amely nélkülözhetetlen ahhoz, hogy az Intel processzoraival kompatibilis termékeket gyártson. Most elhárult ez a jogi akadály, így hamarosan megérkezhetnek a piacra az Intel Pentium, Celeron vagy akár Xeon chipeket támogató nForce termékek. Az NVIDIA eddig kizárólag az AMD processzorokhoz gyártott chipkészleteket.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.