Szerző: Bodnár Ádám

2004. november 19. 12:21

Kínából vásárolna mobiltelefonos hálózati berendezéseket a Vodafone

[WSJ] A világ legnagyobb mobilszolgáltatója, a brit Vodafone bejelentette, hogy az elkövetkező évek során hálózati berendezéseinek egy részét olyan kínai gyártóktól szerzi be, mint a Huawei vagy a ZTE. A Vodafone évente mintegy 5 milliárd fontot (~7,1 milliárd eurót) költ mobiltelefonos hálózati berendezésekre és más eszközökre, azonban szeretné csökkenteni ezt az összeget -- mondta el Arun Sarin, a szolgáltató elnök-vezérigazgatója.

A cég elsősorban a drága harmadik generációs eszközök esetében remél megtakarításokat az olcsóbb kínai berendezések alkalmazásától. Természetesen a komoly megrendelésekhez ezeknek a vállalatoknak be kell bizonyítaniuk, hogy a Nokiával és az Ericssonnal versenyképes termékeket képesek gyártani, Sarun szerint azonban ez egyelőre még várat magára. A vállalatvezető azt sem tartja kizártnak, hogy a későbbiekben a Vodafone által forgalmazott mobiltelefonok egy része is kínai beszállítóktól származzon.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról