Szerző: Bodnár Ádám

2004. november 18. 10:50

A Sun ismét meggondolta magát az Itaniummal kapcsolatban

[News.com] A Sun Microsystems legújabb bejelentése szerint nem kívánja Itanium processzorra portolni Solaris operációs rendszerét -- jelentette be Scott McNealy, a cég elnök-vezérigazgatója. Semmilyen tervünk nincs az Itaniummal -- mondta McNealy. A Sun vezetése úgy látja, az Itaniumra való fejlesztések nem méretgazdaságosak, ugyanis a processzorra épülő rendszerek nem fogynak akkora számban, hogy a cégnek megérje velük foglalkozni. Az Intel tájékoztatása szerint tavaly mintegy 100 ezer Itanium került leszállításra.

[News.com] A Sun Microsystems legújabb bejelentése szerint nem kívánja Itanium processzorra portolni Solaris operációs rendszerét -- jelentette be Scott McNealy, a cég elnök-vezérigazgatója. "Semmilyen tervünk nincs az Itaniummal" -- mondta McNealy. A Sun vezetése úgy látja, az Itaniumra való fejlesztések nem méretgazdaságosak, ugyanis a processzorra épülő rendszerek nem fogynak akkora számban, hogy a cégnek megérje velük foglalkozni. Az Intel tájékoztatása szerint tavaly mintegy 100 ezer Itanium került leszállításra.

Az Intel és a HP által kiötlött és kifejlesztett Itanium processzorok kezdetben a Sun támogatását is élvezték, azonban a vállalat négy évvel ezelőtt úgy döntött, inkább saját SPARC chipjeire koncentrál. Idén nyáron a Sun megpendítette annak a lehetőségét, hogy esetleg elkészítse a Solarist Itaniumra, most azonban világosan közölte, hogy nem tervez ilyesmit. Jonathan Schwartz, a Sun elnöke internetes naplójában azt írja, a Sun a jövő héten jelenti be, milyen tervei vannak az Itaniummal.

A nyári leállás után, szeptember 29-30-án az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 16. 21:35

A nyári leállás után, szeptember 29-30-án az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.