Szerző: Vörös Péter

2004. november 12. 08:19

A Mandrakesoft végre jó pénzügyi évet zárt

A francia Mandrakesoft bejelentette, hogy a legutóbbi pénzügyi évben a cég forgalma elérte az 5,18 millió eurót (6,68 millió dollárt), ami 33 százalékos emelkedés a korábbi időszakhoz képest. Az Európában jól ismert Linux-disztribútor azt is közölte, hogy az évet nyereséggel zárták, de ennek részleteit egyelőre nem tették közzé.

A növekedés főként az online eladásoknak, licenceknek és a Mandrakelinux User Club előfizetéseknek volt köszönhető, ezek adták a teljes forgalom 77 százalékát, míg a kiskereskedelmi eladások aránya 15, a professzionális szolgáltatásoké pedig 8 százalékra esett vissza.

Francois Bancilhon, a vállalat elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy meg vannak elégedve az eredményekkel: "Boldogak vagyunk, öt év óta ezek az első pozitív eredmények". A Mandrakesoft pénzügyi múltja meglehetősen ingatag, 2003 januárjában a cég csődvédelmi eljárást kért hitelezőivel szemben, majd ez év elején egy francia bíróság jóváhagyta a vállalat 4,1 millió eurós adósságainak átütemezését egy kilenc éves időszakra.

A Mandrakesoft forgalomnövekedése mögött részben olyan nagyszabású sikerek állnak, mint a francia kormánnyal kötött több szerződés: az egyik ilyen megállapodás keretében egy minisztérium 1500 Windows NT szerverét cserélik le Mandrakelinux vállalati szerverekre. A vállalat ezenkívül résztvevője annak a konzorciumnak, amely egy hároméves, 7 millió eurós szerződést kötött a francia védelmi minisztériummal egy biztonságos Linux-változat fejlesztésére.

A nyári leállás után, szeptember 29-30-án az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 16. 20:53

A nyári leállás után, szeptember 29-30-án az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.