Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

A Mandrakesoft végre jó pénzügyi évet zárt

Vörös Péter, 2004. november 12. 08:19
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A francia Mandrakesoft bejelentette, hogy a legutóbbi pénzügyi évben a cég forgalma elérte az 5,18 millió eurót (6,68 millió dollárt), ami 33 százalékos emelkedés a korábbi időszakhoz képest. Az Európában jól ismert Linux-disztribútor azt is közölte, hogy az évet nyereséggel zárták, de ennek részleteit egyelőre nem tették közzé.

A növekedés főként az online eladásoknak, licenceknek és a Mandrakelinux User Club előfizetéseknek volt köszönhető, ezek adták a teljes forgalom 77 százalékát, míg a kiskereskedelmi eladások aránya 15, a professzionális szolgáltatásoké pedig 8 százalékra esett vissza.

Francois Bancilhon, a vállalat elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy meg vannak elégedve az eredményekkel: "Boldogak vagyunk, öt év óta ezek az első pozitív eredmények". A Mandrakesoft pénzügyi múltja meglehetősen ingatag, 2003 januárjában a cég csődvédelmi eljárást kért hitelezőivel szemben, majd ez év elején egy francia bíróság jóváhagyta a vállalat 4,1 millió eurós adósságainak átütemezését egy kilenc éves időszakra.

A Mandrakesoft forgalomnövekedése mögött részben olyan nagyszabású sikerek állnak, mint a francia kormánnyal kötött több szerződés: az egyik ilyen megállapodás keretében egy minisztérium 1500 Windows NT szerverét cserélik le Mandrakelinux vállalati szerverekre. A vállalat ezenkívül résztvevője annak a konzorciumnak, amely egy hároméves, 7 millió eurós szerződést kötött a francia védelmi minisztériummal egy biztonságos Linux-változat fejlesztésére.